Rengashaku
Leveys
Korkeus
Halkaisija
Rengashaku

Erittäin helppo tilata

Icons-a

Valitse koko

Icons-b

Valitse rengas

Icons-c

TilaaTalvirenkaat

Talvi asettaa renkaille kovia vaatimuksia

Talvella renkailta vaaditaan paljon enemmän kuin kesällä hyvissä olosuhteissa. Renkaiden täytyy pystyä pitämään auto hallittavissa ja syrjäyttämään loska renkaan alta. Loskan syrjäyttäminen renkaan alta on paljon vaikeampaa kuin veden, sillä loska on tiheämpää, ja siten virtaa urissa paljon huonommin. Sen takia talvirenkaan vaadittu urasyvyys on paljon kesärenkaita suurempi. Talvirenkaat alkavat sakkorajalla olla erittäin huonot syrjäyttämään loskaa, ja siten erittäin vaaralliset ajaa loskaisella tiellä. Veden kanssa ne pärjäävät kuitenkin hyvin. Talvella renkaiden kitkapinta tiehen on yhtä suuri kuin kesälläkin, eli noin lottokupongin kokoinen rengasta kohden, joskus jopa pienempi, sillä talvella on tapana käyttää kapeampia renkaita, sillä se parantaa liikkeellepääsyä ja pysähtymistä, kun paino tien pintaan on suurempi. Kapeammat renkaat vähentävät ajomukavuutta, mutta helpottavat auton pitkittäistä pitoa suuresti. Tämä tarkoittaa sitä, että auto saadaan liikkeelle ja pysähtymään liikkeestä helposti. Kääntymiseen tämä ei kuitenkaan paljoa auta, joten ajonopeuksiin on kiinnitettävä huomiota.

Nastarenkaat pitävät auttavasti jäällä

Jäällä on liki mahdotonta saada kunnollista pitoa ilman nastoja. Nastat pureutuvat jäähän ja auttavat pidon saamista jonkin verran, jolloin ajaminen jäällä on mahdollista. Nastat eivät kestä asfaltilla ajoa, mutta toisaalta pitävät jäällä paljon kitkoja paremmin. Kitkarenkaat eivät pidä kunnolla jäällä, mutta ovat pehmeämpää kumia, joten toimivat hyvin muuten heikkopitoisilla pinnoilla. Nastarenkaita kannattaa käyttää, jos asfaltilla ajoa ei oletettavasti tule talven aikana paljoa, ja jäistä tienpintaa on odotettavissa. Nastat toimivat siten huonosti kaupungissa, missä kadut suolataan usein paljaaksi, mikäli mahdollista. Nastarenkailla selviää yleisesti ottaen talvella parhaalla mahdollisella tavalla huonoissakin sääoloissa, mutta asflatilla ajamista on vältettävä. Jos ajat paljon pienillä teillä, joita ei suolata, on ehdottomasti syytä käyttää nasterenkaita, sillä kitkarenkailla jää helposti jumiin jäälle sutimaan.

Kitkarenkaat toimivat hyvin lumella

Kitkarenkaat perustuvat nastojen sijaan pehmeään ja hyvin pitävään kumiin. Kumi on pehmeämpää kuin nastarenkaissa, sillä nastarenkaissa ei voida käyttää optimaalisen pidon kumia, sillä nastat eivät pureudu siihen kunnolla. Kitkarenkaat pitävät lumella hyvin, mutta tietyn rajan yli mennessä ne eivät enää juuri pidä. Tämä raja on käytännössä lumen ja jään liukkauden välissä. Jäällä kitkarenkaat vaativat suurta varovaisuutta, kun taas nastarenkailla jäällä voidaan ajaa hieman normaalimmin. Lumella renkaiden välillä ei ole juurikaan suorituskykyeroa, jollei lumi ole pakkautunut kovaksi ja jään kaltaiseksi. Kitkarenkaat eivät mene pilalle asfaltilla, vaikka se niitä nopeasti kuluttaakin. Nastarenkaissa nastat katkeilevat asfaltilla ajettaessa herkästi. Kitkarenkailla suoriutuu hyvin talvella normaaleista kauppa-ajoista, mutta pikkuteillä ajaminen voi tuottaa vaikeuksia mahdollisen jäätymisen vuoksi.

Talvirenkaiden valitseminen

Talvirenkaiden valinnassa pitää kiinnittää huomiota moneen eri seikkaan, sillä talvirenkaiden tyyppi ja laatu on ainoa asia, mikä pitää auton hallinnassa talven vaikeissa olosuhteissa. Ensimmäinen asia mitä pitää renkaita ostettaessa ylipäätään tietää on rengaskoko. Edellisten renkaiden kyljestä tarkistamalla näkee niiden koon, ja jos haluaa muuttaa kokoa, kannattaa vilkaista rekisteriotteeseen, josta näkee tyyppihyväksytyt rengaskoot. Sen jälkeen seuraava valittava asia on renkaan tyyppi. Nastarenkaiden ja kitkarenkaiden välillä ei ole enää pakko valita, vaan on saatavilla myös tuoreita nastakitkoja, jotka ovat huomattavan kalliita, mutta erittäin hyviä renkaita. Perinteisen nastarenkaan etu kitkarenkaaseen on suorituskyky jäällä, kun kitkarenkaan etuna on hinta ja asfaltinsietokyky. Yleisesti ottaen kannattaa valita nastarenkaat, jos ajaa maantieajoa teillä, joita ei suolata paljon, kun taas kitkat palvelevat paljon paremmin kaupungissa, jossa tiestöä suolataan runsaasti. Näiden perusasioiden jälkeen pitää valita rengas hintaluokan ja ominaisuuksien perusteella. Renkailla on tyyppillisesti kolme eri ominaisuutta, joita taulukoidaan. Kyky syrjäyttää vettä, melutaso ja taloudellisuus. Taloudelliset renkaat pyörivät kevyesti, jolloin auto kuluttaa vähemmän polttoainetta. Taloudellisten ja epätaloudellisten renkaiden ero voi olla jopa litra sataa kilometriä kohden, joten sitä ei kannata jättää huomioimatta. Kuitenkin mitä paremmat renkaan ominaisuudet ovat, sitä enemmän renkaalla on hintaa. Melutasoon kannattaa kiinnittää huomiota varsinkin jos auton eristyksessä on puutteita. Varsinkin nastarenkaiden melutaso on yleisesti ottaen erittäin korkea verrattuna kitkoihin, ja nastarenkaita ei yleensä saa kovin hiljaisiksi. Toiset ovat kuitenkin hiljaisempia kuin toiset. Viimeinen ominaisuus on kyky syrjäyttää vettä, joka tarkoittaa renkaan kykyä välttää vesiliirtoa. Tämä tarkoittaa sitä, että renkaan uritus on muotoiltu tehokkaasti siten, että renkaan alle pääsevä vesi poistuu uria pitkin kunnolla.

Myymme talvirenkaat kaikkiin autoihin kotiin toimitettuna

Valikoimastamme löytyy kaiken kokoiset talvirenkaat kaikkeen käyttöön. Meillä on monia erilaisia kitka- nasta- ja hybridirenkaita, joilla on hyvä ajaa talvella ja nauttia pidosta. Ei pidä kuitenkaan tuudittautua hyvien renkaiden tuomaan turvallisuudentunteeseen, vaan talvella kannattaa aina olla varovainen ajaessaan. Renkaiden valinnan jätämme asiakkaan tehtäväksi, ja valinnanvaraa on todellakin paljon. Meillä on renkaita kaikissa hintaluokissa, ja asiakas saa itse päättää, kuinka paljon talven pitoonsa panostaa. Jos asiakkaamme tarvitsee apua renkaiden valinnassa, on suotavaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka auttaa sähköpostitse sekä puhelimessa. Sivumme on helppokäyttöinen, ja valikoimaamme on erittäin helppo selata tehokkaasti. Sivullamme näkee renkaiden kaikki eri ominaisuudet nätisti samalla sivulla hinnan ja renkaan nimen kanssa ilman hankalia taulukoita,joita rengasliikkeet käyttävät.

AT | BE-FR | BE-NL | CH-DE | CH-FR | DE | DK | ES | FI | FR | IE | IS | IT | NL | NO | PL | PT | SE | UK

vanteet-online.fi, Tarjouksen Delticom AG